Keresés

52 találat az Indexről, és 49 a környékéről.

június 21., 00:00

Keresztszalag-szakadás, gyakoribb, mint gondolná Keresztszalag-szakadás, gyakoribb, mint gondolná

Rosszul hangzik, mert tudjuk, a keresztszalag-szakadás nagy fájdalommal jár, és senki sem szereti látni, ha a kutyája szenved. Szerencsére ma már van rá jó műtéti megoldás. De mit kell tudnunk a TPLO műtétekről?

június 14., 00:09

Így mentheti meg kedvence életét baj esetén Így mentheti meg kedvence életét baj esetén

Sokan tartanak kutyát vagy macskát az országban, ugyanakkor az állattartás kultúrája még nincs a népszerűségükhöz mérhető szinten. Sok esetben alapvető dolgokkal sincsenek tisztában a gazdik, pedig egy kis odafigyeléssel, gondossággal akár kedvencük életét is megmenthetik a kritikus pillanatokban.

2021. március 12., 00:02

Rengeteg kisállat élete megmenthető lenne, ha időben felismernénk ezt a betegséget Rengeteg kisállat élete megmenthető lenne, ha időben felismernénk ezt a betegséget

Rengeteg kisállat életét menthetjük meg, ha időben felismerjük a vesével kapcsolatos megbetegedéseket, de nagyon fontos a folyamatos kontroll, illetve a betegségekről való tájékozódás is. Többek között ezeket a témákat érintettük Dr. Barbara Zacharewicz állatorvossal folytatott beszélgetésünkben, aki szerint nem érdemes pánikba esni, hiszen ha időben és hatékonyan kezeljük a problémát, hosszú és boldog életet biztosíthatunk kisállatunk számára.

2013. április 11., 22:37

Világító macska tud-e egerészni?

Szőkítés, uv-tetkó, vagy jöjjenek a fülbevalós rockermacskák? Olvasóink tele voltak ötletekkel, milyen más jellel lehetne kiváltani a fülcsücskök levágását. Kikértük az állatvédők véleményét is.

2013. március 29., 00:59

Miért vágják le a macskák füle csücskét?

Nemzetközi egyezményes jel, ha hiányzik egy darabka. Se tetoválás, se biléta, se nyakörv nem tudta kiváltani a csonkolást. Barbárságnak tűnik, de jobb megoldást még nem találtak.