Hűvösre tettek egy pingvint a budapesti rendőrök a Dózsa György úton

2022.03.09. 10:10 Módosítva: 2022.03.09. 11:43
„Az elkóborolt pingvint a járőrök és a polgárőrök épségben előállították lakóhelyére, és átadták a Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozóinak” – számolt be az elfogásról a rendőrség.

Nem mindennapi szökevényt kaptak el és tettek hűvösre a rendőrök a budapesti Dózsa György úton, ahol „a járőrautó elé a szabályokra fittyet hányva totyogott ki egy pingvin” – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán.

A zuglói rendőrök és a velük közös szolgálatot ellátó zuglói polgárőrök hajnalban a pingvin befogásának idejére megállították a járműforgalmat az úton, majd óvatosan megfogták a madarat, és egy takaróba csavarták.

A hatóságok azonnal értesítették a fővárosi állatkertet, majd a nem mindennapi „elfogásról” egy csoportképet is készítettek.

Az elkóborolt pingvint a járőrök és a polgárőrök épségben előállították lakóhelyére, és átadták a Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozóinak

– olvasható a bejegyzésben.

A Fővárosi Állat- és Növénykert később megköszönte a rendőrök segítségét, és megnevezték a pingvint, aki a Sanyika névre hallgat.  • Hírek
  • Hírek