Bejelentést tesz a kormány, este fél tízkor Kormányinfót tartanak

20220303114003 PAP 9728
2022.03.10. 16:50
Március 10-én, csütörtökön este fél 10-kor Marad a benzinárstop és biztosított az üzemanyag-ellátás Magyarországon címmel Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgató.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ délután fél 5-kor küldte ki levelét, amelyben azt írja, 2022. március 10-én (csütörtök) 21:30-kor Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt sajtótájékoztatót tart. Az Index ezúttal is percről percre közvetíti a Kormányinfót. 

Hernádi Zsolt: Lesz üzemanyag a hétvégén

Az elmúlt napokban több jel is arra mutatott, hogy ellátási problémák merülhetnek fel Magyarországon az üzemanyag-ellátásban. A Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt ezt tegnap este cáfolta, hozzátéve, lesz üzemanyag a hétvégén; néhány órával később a Mol is közleményt adott ki.

Teljesen felesleges elszaladni tankolni, van elég üzemanyag az országban. [...] Viszont szükséges kiemelni, hogy a töltőállomások leterheltségét a korábbihoz közeli szintre kell visszaállítanunk. Ez a legfontosabb lépés, mivel jelentősen megnőtt a kereslet az üzemanyagok iránt: egyrészt a Magyarországon áthaladó tranzitforgalom, másrészt a megnövekedett benzinturizmus miatt. A környező országokban ugyanis 100-150 forinttal magasabb az üzemanyag literenkénti ára, nyilván minden fuvarozó, átutazó, aki teheti, Magyarországon tankol

– fogalmazott Hernádi Zsolt.

A négynapos ünnepi hétvége előtt az Index arról kérdezte az embereket, mennyit tankolnak, és tartanak-e attól, hogy nem lesz elegendő üzemanyaguk; erről készült felvételünket ide kattintva nézheti meg.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)