Három nevet dobott fel az Anonymus-maszkos szivárogtató

2022.03.16. 10:31
Három ellenzéki vezetésű önkormányzat gyanús ügyeiről ígért információkat az Anonymus-maszkos alak szerdai videójában, amelyben érintettként megnevezett három férfit is. Közülük az egyik Patek Gábor kispesti szocialista polgármester, Gajda Péter bizalmi embere.

„Látom, hogy azonnal mindenki idegállapotba kerül, hogyha küldök egy videót. Vannak, akik alig várják az újabb botrányt, és vannak, akik már előre magyarázkodnak” – fogalmazott az Anonymus-maszkos alak a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott szerdai videójában, utalva hétfői bejelentkezésére, amelyben újabb politikai botrány kirobbantását ígérte.

Szerdai anyagában a szivárogtató már azt mondta, kezdetnek ad néhány kapaszkodót, hogy az újságírók elkezdhessék a munkát.

Kiindulásként Patek Gáborról, dr. Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, illetve a III., a XVIII. és a XIX. kerületben végzett tevékenységükről fogunk beszélni. Mondom én, hogy izgalmas lesz

– fogalmazott az Anonymus-maszkos alak.

Elkezdett kitálalni Anonymus

A három említett személy közül Patek Gábor neve lehet ismerős a közélet iránt érdeklődők számára. A férfi ugyanis a kispesti önkormányzatnál volt a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője 2020-ig, a sajtóba pedig Gajda Péter bizalmi embereként került be a neve, ugyanis egy ideig a szocialista polgármester kabinetfőnöke is volt.

Patek Gáborról akkor lehetett olvasni, amikor 2019-ben, nem sokkal az önkormányzati választások előtt a Magyar Nemzet nyilvánosságra hozta azokat a hanganyagokat, amelyeken Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő beszélt a kerületben zajló korrupciógyanús ügyekről.

A lap az akkori eseményeket felidéző friss cikkében arról írnak: a helyi politikus többek között arról számolt be, hogy 2016-tól együtt dolgozott Gajda Péter polgármester végrehajtójával, Patek Gáborral.

Arról is beszélt Lackner, hogy Patek mellett Somogyi László üzletemberrel és Guzmics Zsomborral is szorosan együttműködött. Somogyi a kispesti önkormányzati pályázatokon rendszeresen nyert el komolyabb megbízásokat, miközben felesége önkormányzati képviselő volt. Guzmics Zsombor pedig a kerületi építéshatóság vezetője volt.

A hangfelvételeken Lackner Csaba úgy említette Patek Gábort, mint aki bármit el tud intézni az önkormányzatnál.

Az Anonymus által kiadott videón említett másik két férfi, dr. Fischer László és Deák Róbert neve eddig ismeretlen volt a sajtóban, így egyelőre nem tudni, hogy nekik milyen szerepük lehet a III., illetve a XVIII. kerületi önkormányzatoknál.

Mint ismert, az Anonymus-maszkos alak eddig két ügyben hozott nyilvánosságra információkat. Először a momentumos Cseh Katalin cégügyeiről szivárogtatott, majd a Városháza-ügy kirobbanása után hozott nyilvánosságra nagy port kavaró felvételeket.