Harminc év után született ítélet, 12 év fegyházat kapott a szír pénzváltó gyilkosa

2022.03.22. 12:04
Tizenkét év fegyházat szabott ki a Fővárosi Törvényszék egy szír pénzváltó harminc évvel ezelőtti megölésének ügyében – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Harminc év után hoztak ítéletet abban az 1991 szeptemberében történt gyilkosságban, amelyben egy szír pénzváltót ismerősei a főváros XIV. kerületének egyik kietlen részére csaltak, hogy elvegyék tőle az üzletmenetből származó értékeket.

A palesztin elkövető összeverekedett a sértettel, majd értékei megszerzése érdekében leszúrta. Az áldozat ruháit átkutatva a tettes ezerhatszáz forintot zsákmányolt. Társai az áldozat autójával távoztak, de a közelben közlekedési balesetet szenvedtek, a rendőrség pedig elfogta őket.

Az emberölést elkövető személy a holttestet egy másik gépjárművel eltüntette a helyszínről, majd ezután feltehetően külföldre szökött, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik.

A Fővárosi Főügyészség 2021 tavaszán vádat emelt az ügyben. A Fővárosi Törvényszék idén januárban első fokon 12 év fegyházra ítélte a férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt, egyúttal végleg kiutasította Magyarországról.

Az ügyész az elsőfokú ítélet ellen súlyosításért, a védő felmentésért fellebbezett. A szír pénzváltó harminc évvel ezelőtti megölése ügyében indult büntetőper a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon – tájékoztatta az MTI-t a fellebbviteli főügyészség.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport