Jakab Péter: Márki-Zay Péter megbuktatta az ellenzéket

DEBRE20220403002
2022.04.04. 00:34
„Embert próbáló idők állnak mögöttünk és úgy tűnik, hogy embert próbáló idők is állnak előttünk” – jelentette ki Jakab Péter, a Jobbik elnöke a közösségi oldalára feltöltött videóban a választási eredmények ismeretében.

A Jobbik elnöke megköszönte a választóknak, akik az ellenzékre húzták az X-et, továbbá köszönetet mondott az aktivistáknak, a szavazatszámlálóknak és a jobbikosoknak is.

Jakab Péter büszke arra, hogy az egységes ellenzék részeként küzdöttek a „rezsim” ellen, illetve arra is, hogy a hat ellenzéki párt le tudott ülni egy asztalhoz és be tudta temetni azokat az árkokat, amelyek korábban megosztották őket.

Márki-Zay Péter októberben hat párt hadseregét kapta meg, és tetemes ellenzéki előnyt. Ebből az előnyből fél év elteltével mára ellenzéki hátrány, hovatovább Fidesz-kétharmad lett. Talán a kevesebb és megfontoltabb beszéd, most több szavazatot hozott volna

– fogalmazott Jakab Péter.

Felidézte, hogy Márki-Zay Péter októberben arról beszélt, hogy leváltja az ellenzéket, a Jobbik-elnök azonban kijelentette: „Valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta”.

Azt is mondta, hogy az ellenzéknek most innen kell felállnia, de fel fognak állni, mert soha nem adják fel.

Hangsúlyozta: a hat ellenzéki párt összefogását meg kell tartani és meg kell erősíteni, az összefogásnak nincs alternatívája. Készülniük kell, mert Jakab Péter szerint „jó eséllyel” az Orbán-kormány nem húzza ki a következő négy évet, „rájuk fog omlani az a válság”, amit Orbán Viktor idézett elő. Hozzátette: fel kell készülniük, hogy ott álljanak és átvegyék az ország irányítását.

Erre készülünk, de már Márki-Zay Péter nélkül

– szögezte le Jakab Péter a videója végén.

A választások eredményeiről itt olvashatnak bővebben, percről percre frissülő hírfolyamunkat pedig ide kattintva találja.

(Borítókép: Jakab Péter. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)