Kigyulladt egy villanymozdony Budafokon

2022.04.07. 17:00
Kigyulladt egy villanymozdony Budapest XXII. kerületében, Budafokon, a Városház téri vasúti megállónál csütörtök délután, ezért jelentős késésekre kell számítani a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi vasútvonalakon – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

A tűz miatt áramtalanították a felsővezetékeket a vasútállomáson, illetve Budapest Kelenföld és Nagytétény között, továbbá Budapest-Kelenföld és Háros között szünetel a vonatközlekedés – közölték.

A budafoki állomáson a Tapolcáról Budapestre közlekedő sebesvonat mozdonya kezdett el füstölni, az utasok leszálltak a szerelvényről, senki nem sérült meg – tette hozzá a Mávinform sajtóügyeletese.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) azt közölte, hogy egy mozdonyban keletkezett tűz a vasúti megállónál. A szakemberek áramtalanítják az égő mozdony körüli felsővezetékeket, a tűzoltók megkezdték az oltást – írta közleményében az OKF.

A Mávinform hivatalos Facebook-oldalán azt írják, Budapest-Kelenföld és Háros, valamint Kelenföld és Nagytény között nem közlekedhetnek a vonatok. Budapest-Kelenföld és Érd között pótlóbuszok közlekednek. A Budapest–Székesfehérvár- és a Budapest–Pusztaszabolcs-vonalon az eljutási idő harminc–hatvan perccel, esetenként ennél nagyobb mértékben is megnövekedhet. A délutáni és esti órákban kimaradó járatokra kell számítani a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi és csatlakozó vonalakon.