Újabb mandátumot szerzett a Fidesz a levélszavazatoknak köszönhetően

20220403150244 PAP 0906
2022.04.07. 06:53
A Nemzeti Választási Iroda még nem végzett a levélszavazatok összesítésével. Az eddigi eredmények szerint 136-ra nőtt a fideszes parlamenti helyek száma.

Szerdán megírtuk, hogy az országgyűlési választásra beérkezett 317 ezer levélszavazat összeszámolása még mindig folyamatban van, így akár még nőhet is a Fidesz mandátumainak száma az eddigiekhez képest.

A Nemzeti Választási Iroda szerda este közzétett adatai szerint ez így is történt, mivel a levélszavazatok egy részét már feldolgozták. Az újonnan beérkezett voksok által a Fidesz mandátumainak száma 136-ra nőtt, míg az ellenzéki összefogás már csak 55-tel rendelkezik.

Az eddig feldolgozott levélszavazatok jelentős részét, több mint 90 százalékát a Fidesz–KDNP kapta. Eddig a 317 ezer szavazatnak valamivel több mint a felét sikerült feldolgozni, és nem kizárt, hogy a még feldolgozásra váró szavazatokkal tovább fog nőni a fideszes mandátumok száma.

Ráadásul az egyéni szavazókörzetekben is változhatnak még az eredmények, különösen a budapesti 13. választókerületben, ahol mindössze 38 szavazat a különbség, és több mint ezer voks még feldolgozásra vár. Ha ez megtörténik, akkor az a listás mandátumok számítását is újrarendezi.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)