Harmincmillió forintot csaltak ki egy férfiból hamis kriptovalutával

2022.04.29. 11:26
Harmincmillió forintért vett hamis kriptovalutát egy férfi. Ugyan a logó és a név egyezett, egy értéktelen másolat volt csak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást indított három férfi ellen, akik a vád szerint harmincmillió forinttal károsították meg áldozatukat, akinek kriptovalutát ígértek. A csalók egy kriptovaluták kereskedelmével foglalkozó vállalkozót kerestek meg azzal, hogy kedvező árfolyamon vásárolhat tőlük virtuális fizetőeszközt – közölte az MTI. 

A sértettel egy fővárosi szállodában találkoztak, ahol harmincmillió forintnak megfelelő készpénzért cserébe egyikük látszólag átutalta a megállapodásban szereplő összegű kriptovalutát. A rendőrség szerint a megkárosított férfi elégedetten távozott, még azt is megbeszélte a csalókkal, hogy további hatvanmillió forintért vásárolna tőlük.

Azonban a férfi utólag észlelte, hogy a digitális tárcájában megjelent elektronikus fizetőeszköz valójában értéktelen, csak a szimbóluma egyezett meg az ismert stabilcoinéval.

A nyomozók azonosították, elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a három feltételezett elkövetőt, egy 29 éves, egy 26 éves és egy 63 éves férfit. Az eljárás alá vont férfiaktól a fővárosi nyomozók számítástechnikai eszközöket, több luxusautót és hárommillió forintot foglaltak le. További két elkövetőt továbbra is keresnek.