Megérkeztek a matematikaérettségi nem hivatalos megoldásai

D KOS20220503016
2022.05.03. 13:02 Módosítva: 2022.05.04. 22:17
Kedden matematikával folytatódott a 2022-es érettségi időszak második vizsganapja. A diákoknak összesen 180 perc állt rendelkezésükre, nem sokkal 12 óra után pedig az első, nem hivatalos megoldások is megérkeztek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedd reggel matematika írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák országszerte. Középszinten mintegy 69 ezren, emelt szinten pedig több mint ötezren vizsgáztak.

A matematika középszintű írásbeli vizsga a hagyományoknak megfelelően összesen 180 percig tartott. A diákok két feladatlapot kaptak, az első, 45 perces részben a gráfok, a halmazok, a geometria, a térgeometria, a mértani sorozat és a valószínűségszámítás került terítékre, de az Eduline beszámolója szerint az egyik feladatban még a BKK budapesti mobiljegyei is előkerültek. A második rész megoldására 135 perc állt rendelkezésre, a diákok az új autók értékcsökkenéséről, iskolai fiú-lány arányokról, de a szőlőtermesztésről is kaptak szöveges feladatot.

Az oktatási szakportál már a nem hivatalos megoldásokat is közzétette, ezeket ide kattintva tekintheti meg.

A történelem következik

Mint ismert, hétfőn a magyarérettségivel startolt el a 2022-es tavaszi vizsgaidőszak, a diákok az Indexnek úgy nyilatkoztak, hogy a feladatok nem voltak nehezebbek, mint a korábbi években. Arató László, a Magyartanárok Egyesületének elnöke is csak minimális kritikát fogalmazott meg, a vizsgát alapvetően korrektnek és megírhatónak nevezte.

Szerdán történelemből, csütörtökön angolból, pénteken németből, a következő héten pedig a szabadon választott tantárgyakból vizsgáznak a végzősök. Az írásbeli vizsgák május 23-ig tartanak. Két év után ismét megrendezik a szóbeliket, a diákok emelt szinten június 1-től 9-ig, középszinten pedig június 13-tól 24-ig felelhetnek.

(Borítókép:  Kiosztják a feladatlapokat a középszintű írásbeli matematika érettségi vizsgán az Újpesti Károlyi István Gimnáziumban 2022. május 3-án.  Fotó:  Koszticsák Szilárd / MTI)  • Hírek
  • Hírek