Mindent letarolt az M3-ason a lakókocsis gyorshajtó

2022.05.05. 11:23
Még tavaly júniusban borult fel egy idős férfi lakókocsit vontató autójával az M3-as autópályán. A mellette ülő felesége súlyosan megsérült, de az ügyészség is vádat emelt ellene.

Közúti baleset gondtalan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 78 éves férfival szemben az Egri Járási Ügyészség. Az elkövető túl gyorsan hajtott a lakókocsis szerelvénnyel, amivel balesetet okozott, melyben felesége súlyos sérüléseket szenvedett.

A vád szerint a férfi még 2021. június 25-én délelőtt haladt az M3-as autópályán Miskolc irányába egy személyautóval, illetve egy ahhoz kapcsolt lakókocsiból álló járműszerelvénnyel.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi az autópálya belső sávjában a megengedett 80 kilométer per óra helyett 95-100 kilométer per órás sebességgel közlekedett, amikor a jármű vontatmánya megingott.

A sebesség és a kormánymanőverek miatt a járműszerelvény elvesztette stabilitását, végül a belső szalagkorlátnak ütközve felborult. A balesetről felvétel is készült.

A vádlott mögött érkező többi gépjármű vezetője még időben meg tudott állni az autópálya közepén elterülő jármű előtt, így súlyosabb kimenetelű baleset nem történt.

A férfi mellett utazó felesége azonban nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, többek között lapocka- és többszörös bordatörést szenvedett el. A vádlottnak csak könnyű sérülései lettek.

Az ügyészség a gyorshajtást nevezi meg a baleset okaként, mivel az előírások szerint a férfi az általa vezetett gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel legfeljebb csak 80 kilométer per órás sebességgel közlekedhetett volna.

Az Egri Járási Ügyészség a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű elkövetővel szemben pénzbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport