Lázár János már tudja, milyen feladatot fog kapni az új kormányban

280943880 536864141127097 7446816027308746687 n
2022.05.13. 09:28
A politikus egy hódmezővásárhelyi nyilvános kocsmafórumon annyit közölt, hogy országépítésre vállalkozik.

Lázár János ugyan késett a meghirdetett eseményről, de szerinte ez csak négyévente fordul elő vele. A lakossági fórumon többek között arról kérdezték, hogy milyen pozíciót fog betölteni az Orbán-kormányban. Annyit árult el, hogy tudja már, mi lesz a szerepe, amit majd a miniszterelnök fog bejelenteni – idézte a HVG.

A leendő miniszterek Karmelitában elfogyasztott munkaebédjén ő is részt vett, de mint mondta, „meghúzta magát, és halat evett zöldséggel”. Több részletet nem közölt az eseményről. 

Arra is kitért, hogy miután 2018-ban kikerült a kormányból, sokan úgy vélték, a mezőhegyesi ménesbirtokon végzett munkája egyfajta száműzetés volt, de szívesen gondol az itt töltött időre, még Csányi Sándorral is összebarátkozott, akitől sokat tanult. A mellőzöttség időszakát annak tulajdonította, hogy „hajlamos a lázadásra”, emiatt nem csak ellenfeleivel, néhány párttársával is volt konfliktusa. Azt nem ígérte, hogy ebben megváltozik, de kiemelte, hogy bármilyen munkát alázattal lát el. 

Országépítésre vállalkozom

– fogalmazott.

A Magyar Nemzet szerint vélhetően Lázár Jánost építésügyért felelős miniszterré fogják megtenni a megalakuló Orbán-kormányban, utóbbi kijelentése is ezt sejteti. 

Az orosz–ukrán háború kapcsán kiemelte:

Az mese, hogy csak önmagukat védik, ők egy expanzív hatalom, ezért én az oroszokat veszélyesnek tartom.

Hozzátette: Az oroszokkal üzletelni, nem barátkozni kell. Magyarország az elmúlt évtizedben az olcsó orosz energiával volt versenyképes. Most elvágta magát Oroszország a Nyugattól, a velük való együttműködés gazdaságilag, politikailag és társadalmilag is ellehetetlenült. 

Arról, hogy országgyűlési képviselőként mandátumot szerzett a parlamentben, azt mondta, hogy maga is meglepődött a győzelmén. Márki-Zay Péterrel ugyan sosem lesznek barátok, de Hódmezővásárhely békés légköre érdekében fegyverszünetet kötöttek. 

(Borítókép: Lázár János / Facebook)