Folyamatosan fejlődik Zente, saját szüleit is egyre többször meglepi

2022.05.20. 06:00
Saját szüleit és a fejlesztőit is sokszor meglepi valamilyen új készséggel a már 4 éves Zente. Az SMA-s betegséggel küzdő kisfiú sokat fejlődött a kezelés óta az őt kezelő gyógytornász szerint is.

Rohamosan fejlődik Zente, a korábban SMA-betegséggel diagnosztizált kisfiú, aki mostanra már 4 éves lett. Édesanyja elmondása szerint gyermeke folyamatosan meglepi őt, édesapját és a fejlesztőit valamilyen új készséggel. Az is előfordul, hogy eltűnik előlük.

Az anyuka az RTL Klub Fókusz című műsorának elárulta: neki már nem tűnik fel, ha Zente felül az ágyában vagy négykézláb elmegy valahova. Sőt, olyan is előfordult már, hogy az íróasztalnál ülve találta meg a kisfiát.

A riportból az is kiderült, hogy Zenténél megállította a lassú bénulást az a 700 millió forintos gyógyszer, amire a gerincvelői izomsorvadással járó betegség miatt volt szüksége. Szervezetének azonban még utol kell érnie magát.

A Fókusznak nyilatkozó Kordé Bence gyógytornász elmondta, hogy Zente mostanra már egy sokkal arányosabb kisfiú, akinek a testfelépítése is igazodik az erejéhez. A kisfiú a kezelések óta már egy rendes izomtónussal és egy jó testalkattal rendelkezik.

Zente fejlődésében az akaraterő is szerepet játszik a szakember szerint, mert ugyanúgy játszana, mint a többi gyerek, és semmiből sem szeretne kimaradni.