Ők segítik Navracsics Tibor munkáját

2022.05.30. 15:35
A közép-magyarországi régióval kiegészülve az eddigi négy helyett öt kormánybiztos felel az egyes régiók komplex gazdaságfejlesztéséért a jövőben – ismertette hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter.

Navracsics Tibor elmondta: a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos Bányai Gábor lesz, míg az északnyugat-magyarországi zónáért Czunyiné Bertalan Judit, a közép-magyarországi zónáért Láng Zsolt, a Dél-Dunántúlért Móring József, Északkelet-Magyarországért pedig Szabó Tünde felel majd kormánybiztosként.

Feladatuk továbbra is az, hogy az egyes régiókban aktív fejlesztéspolitika valósuljon meg – hangoztatta a miniszter az MTI szerint.

Navracsics Tibor még a miniszterjelölti parlamenti bizottsági meghallgatása után beszélt arról az Indexnek, hogy az uniós források gyakorlatilag nincsenek visszatartva, két megállapodásnak kell megszületnie, az egyik az operatív programokat lehetővé tévő partnerségi megállapodás, a másik a helyreállítási alap. A politikus abban bízik, hogy az év második felében mindkét megállapodást sikerül tető alá hozni.

Az új kormány miniszteri biztosairól és feladatköreikről itt írtunk részletesen.