Két kilónál is több kábítószer volt a terepjáróban, vádat emeltek ellenük

2022.06.21. 09:58
Társtettesként, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat három férfi ellen az ügyészség.

Három férfi ellen emeltek vádat kábítószer-kereskedelem miatt, egyikük luxusterepjárójában ráadásul több mint két kilogramm kábítószert találtak – közölte az MTI-vel a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint két hónappal korábban a tatabányai rendőrök egy közúti ellenőrzéskor kábítószert és a csomagolásához, feldolgozásához szükséges eszközöket találtak ugyanabban az autóban.

Pirger Csaba szóvivő tájékoztatása szerint egy 28 éves és egy 38 éves tatabányai férfi autókereskedéssel foglalkozott, ők mindenhová együtt mentek és együtt is üzleteltek.

Mindketten rendszeres kábítószer-fogyasztók, a fiatalabbik férfi rendszeresen vásárolt marihuánát és speedet egyik győri ismerősétől.

Régi ismerősük egy 38 éves, Nagykanizsán élő férfi, aki kábítószert árult. Tavaly nyáron, mivel megszűnt a korábbi beszerzési lehetősége, az elsőrendű vádlott segítséget ajánlott neki a vásárlásban – olvasható a közleményben.

Mint írják, augusztusban a két autókereskedő Győrben jelentős mennyiségű kábítószert vett át valakitől. A csomagot másnap Nagykanizsára vitték, ahol egy autómosó parkolójában találkoztak megbízójukkal.

A helyszínre ekkor rendőrök érkeztek, akik a luxusautóban több mint 2,3 kilogramm fehér port találtak. A több millió forint értékű drog hatóanyag-tartalma csaknem háromszorosa a különösen jelentős mennyiség alsó határának.

A főügyészség társtettesként, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a három férfi ellen.

A Nagykanizsán élő férfinek azért is felelnie kell, mert úgy használta nagy értékű motorját, hogy a járművezetéstől tavaly júniusban egy évre eltiltották.