Lángokban áll két határ menti város növényzete

2022.06.21. 20:26
Kigyulladt az aljnövényzet Pocsaj és Berettyóújfalu térségében kedden délután. Mindkét helyen nagy erőkkel dolgoznak a tűzoltók a gyorsan terjedő tűz megfékezésén.

Pocsaj környékén mintegy 200 hektáros területen lángol az aljnövényzet, avar, nádas és lábon álló, aratásra váró gabona, egy elhagyott tanyaépület pedig teljesen leégett – közölte Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A tüzet a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával létavértesi, berettyóújfalui, debreceni és nyíradonyi tűzoltók öt fecskendővel igyekeznek körülhatárolni, a helyszínre küldtek két vízszállító autót is.

Berettyóújfalu külterületén is kigyulladt az aljnövényzet nagy területen, ott is ég lábon álló gabona – mondta a szóvivő, megjegyezve, hogy a tűz egy hodályt is veszélyeztetett, ahonnan a tűzoltók száz szarvasmarhát tereltek ki.

A tűz megfékezésén püspökladányi, hajdúszoboszlói és karcagi tűzoltók dolgoznak, Hajdúnánásról és Gyuláról pedig vízszállító járműveket küldtek a helyszínre.