Van olyan büfé, ahol már mintegy 3000 forintot kérnek egy spéci lángosért

shutterstock 1366634765
2022.06.21. 07:22
Az már nem újdonság, hogy a Balaton partján sokba kerül a lángos, de az ízletes csemege Budapesten sem sokkal olcsóbb. Van olyan büfé, amely már közel 3000 forintot kér el a feltétekkel megpakolt ételért.

A strandok környékén sok esetben már alig-alig találni olyan kiszolgálóegységet, amely 1000 forint alatt hajlandó kiadni a lángost az éhes nyaralóknak. A turisták ugyanakkor a magyar fővárosban sem számíthatnak sokkal pénztárcabarátabb árképzésre, a Normafán, a Libegőnél lévő büfében például 2700 forintot kóstál a kolbászos extra lángos, hívta fel a Pénzcentrum figyelmét egy olvasó.

A lángos vagy pizza ára sokszor felbosszantja a pihenni vágyókat, viszont a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke szerint nem annyira vészes a helyzet, mint ahogy az sokszor lecsapódik az embereknél. Csapody Balázs nemrég arról beszélt, az elhíresült 1200-1500 forintos lángosárak „kirívó esetek”, az általánosítás pedig rossz fényt vet a helyi vendéglátósokra.

A szezonális helyeken újra nagyon nagy gond a munkaerőhiány, ráadásul zömében eltűntek a profi szakemberek, akik az idén már el tudtak helyezkedni az egész évben nyitva tartó helyeken újra jó fizetésért. A diákmunkások csak részmegoldást jelentenek, de egyre inkább felértékelődnek ebben a helyzetben

tette hozzá az elnök.

(Borítókép: Shutterstock)