Elkóborolt egy kisfiú Siófokon, a rendőrökkel sem állt szóba

2022.07.10. 14:49
Egy járókelőnek tűnt fel az egyedül bicikliző négyéves gyermek, aki a rendőrökkel sem állt szóba. Az egyenruhások azonban nem hagyták annyiban, követni kezdték, majd pár perc múlva kiderült, hogy egy idős hölgy a környéken pont egy kisgyereket keres.

A rendőrség ügyeletére 2022. július 9-én, este 19 óra után pár perccel érkezett bejelentés egy kisgyerekről, aki szülői felügyelet nélkül bolyongva kerékpározott a siófoki Petőfi sétány közelében – közölte honlapján a rendőrség.

A beszámoló szerint a városban szolgálatot teljesítő rendőrök a helyszínre siettek, de a fiú egyikükkel sem akart szóba elegyedni, az egyenruhások erre stratégiát váltottak, az ifjú szökevényt útjára bocsátották, majd szemüket gondosan rajta tartva követni kezdték.

A terv olajozottan működött, és pár perc rendőri felvezetéssel körített Balaton-parti kerekezés után kiderült, hogy egy idős hölgy a környéken nemrég pont egy kisgyereket keresett. A családegyesítésre ezt követően már nem kellett sokat várni, a rendőrök néhány jól irányzott kérdéssel a gyermek nagymamáját és édesapját is megtalálták. Az apa elmondása szerint gyermeke a betegsége miatt nehezen kommunikál, ezért a család rettentő hálás az egyenruhások segítségéért – írták.