Majdnem fejbe lőtt egy apukát a részeg lövöldöző Újbudán

2022.07.11. 07:27
Súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 28 éves férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A vádlott bulizás közben légpuskát ragadott és meglőtt egy embert.

Amint arról a rendőrség beszámolt, 2021. március 13-án 22 óra után Újbudán lefekvéshez készülődött egy család, amikor zajokra lettek figyelmesek, a hangokból ítélve azt gondolták, kövekkel dobálják az épület falait és az ablakokat. A családapa éles fájdalmat kezdett érezni a bal vállán, miután kinézett a gyerekszoba ablakán. A megsérült férfi kiabálni kezdett, hogy meglőtték, mire az épülettel szemben lévő házban lekapcsolták a villanyokat és az addig hangos buli lecsendesült.

A sértett által értesített rendőrök megállapították, hogy a légfegyverből leadott lövések a szemben lévő udvar területéről származnak, ahol a partit tartották. A férfinak nyolc napon belül gyógyuló hámsérülése keletkezett.

A légfegyver tulajdonosát, Sz. Rolandot elfogták, a kerületi rendőrkapitányságra előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elmondta, hogy italoztak és légpuskával lövöldöztek, de nem akartak senkit megsebesíteni, nem adtak le célzott lövéseket a szemközti házra.

A XI. Kerületi Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészség részére, olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben.