A NAV megint akciózott a kompolti „lottónyertes” polgármesternél

2022.07.11. 19:26
Házkutatást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a kompolti önkormányzatnál. A település polgármestere korábban lottónyereményekkel magyarázta meggazdagodását.

Balázs Zoltán 2014 óta vezeti Kompoltot, és az utóbbi években meglepően gyorsan nőtt a vagyona.  

Skandináv lottón háromszor volt hatosom, az ötös lottón kétszer négyesem, és sikerült már a joker-telitalálat is. Tavaly több tízmillió forintot nyertem

ezzel magyarázta másfél éve a polgármester a gyors gazdagodását.

Most a 24.hu értesült arról, hogy a NAV kilenc nyomozója házkutatást tartott a kompolti önkormányzatban az előző héten. Ennek részeként kikérdezték a dolgozókat, átvizsgálták egy uniós projekt dokumentációját, és több iratot is lefoglaltak a polgármesteri hivatalban.

A házkutatás tényét a település jegyzője, Magdáné Földi Sarolta elismerte, de részleteket nem árult el. Balázs Zoltán pedig azt mondta: őt magát nem hallgatták ki, és az önkormányzatnál végzett vizsgálat szerinte csak „abból adódott, hogy az országban a választások előtt beindult egy feljelentési hullám, ami Kompoltot is elérte”.

Van egy EFOP-pályázatunk, ebben az ügyben lettünk feljelentve. Az történt, hogy a NAV kijött, áttekintette az iratokat, és egyes iratokat el is vitt további áttekintésre

mondta a polgármester a 24.hu-nak. Mindeközben a NAV azt írta, hogy a folyamatban lévő nyomozás miatt nem adhatnak bővebb tájékoztatást. 

Nem az első vizsgálat

Kompolton  tavaly novemberben is nyomozást rendelt el a NAV,  miután a helyi civilek feljelentést tettek. Szerintük ugyanis a romák oktatására és élethelyzetének javítására elnyert, 200 millió forintnyi uniós támogatást Balázs Zoltán valójában önmagára költötte.