Jó hír a Normafa szerelmeseinek

2022.07.29. 11:04
A BKK augusztustól sűríti a Normafa felé induló járatokat.

Augusztus 6-tól bővül Buda népszerű szabadidős és kiránduló helyszíne, a Normafa közösségi közlekedési kiszolgálása. Az Indexhez eljuttatott közleményében a Budapesti Közlekedési Központ azt írja, a tavasszal tartott társadalmi egyeztetés eredményeképp a Svábhegy és a Széll Kálmán tér között sűrűbben indulnak majd az autóbuszok, miközben az Eötvös úton közlekedő buszok száma nem csökken. A 212-es busz menetrendi fejlesztésével Normafa a hét minden napján egész nap elérhetővé válik a XII. kerület központja, Dél-Buda és az M4-es metró felől.

A Svábhegy és a Széll Kálmán tér között a 21-es autóbuszcsalád a jelenleginél sűrűbb követést biztosít, ezzel igazodva a növekedő utasforgalmi igényekhez.

A lakók kérték, a cég teljesít

Az ügyfelek igényei alapján augusztus 6-tól a 212-es busz meghosszabbított útvonalon a Normafáig közlekedik. A 21-es busz a Széll Kálmán tértől a Normafáig, az új 221-es busz a Széll Kálmán tértől Csillebércig közlekedik.

A Széll Kálmán térről induló 21A és a Boráros térről induló 212A sűrítőjárat csak hétköznap csúcsidőszakban közlekedik a Svábhegyig.

A 221-es busz hétvégén hajnalban és késő este a Csillebérc, Gyermekvasút és Csillebérc, KFKI közötti szakaszon Telebuszként, azaz előzetes igénybejelentés alapján közlekedik.

A járatszámozás egységesebb lesz: a Svábhegyig közlekedő járatok a 21A és a 212A jelzést kapják, a Normafáig közlekedők a 21-es és a 212-es jelzést, a Csillebércig közlekedő pedig a 221-es jelzést.