Vádat emeltek egy férfi ellen, aki eltörte a felesége ujját

2022.08.01. 09:23
A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves salgótarjáni férfi ellen, aki egy családi veszekedés közben eltörte felesége ujját.

A férfi 2021. december 30-án tőle külön élő gyermekével számítógépen beszélgetett, a videóhívást azonban egy idő után a 10 éves gyermek váratlanul megszakította.

A férfi emiatt ingerült állapotba került és italozni kezdett, miközben összeveszett feleségével, mert őt hibáztatta azért, hogy haragszik rá a lánya.

A veszekedés közben a férfi több berendezési tárgyat összetört. Felesége előbb megpróbálta fékezni, majd kituszkolni őt a lakásból. A dulakodás közben a férfi hátrahajlította a sértett bal kezének gyűrűsujját, ami ennek következtében eltört – számolt be a Nógrád Megyei Főügyészség.

Az ügyészség a férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat, melyben indítványozta, hogy a Salgótarjáni Járásbíróság szabjon ki vele szemben felfüggesztett szabadságvesztést, a próbaidőre rendelje el pártfogó felügyeletét, és kötelezze a 19 570 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az Országos Kriminológiai Intézet készített egy családon belüli bántalmazásról szóló videót, ezt ezen a linken érheti el.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.