Elárasztott a villámárvíz egy Vas megyei települést

2022.08.28. 21:14
Vasárnap délután egy szupercella érkezett Magyarország fölé nyugatról, aminek következtében nagyon rövid idő alatt nagyon sok csapadék hullott néhány helyen. Az egyik megyei települést villámárvíz árasztotta el emiatt.

A szupercella vasárnap délután 3 óra környékén Kőszegnél lépett be az országba. Az időjárási jelenség a fél Dunántúlt átszelte, de leginkább Vas megyében okozott gondokat. A legnagyobb pusztítás a Kőszeg melletti Horvátzsidányban történt, ahol az Időkép szerint

Egy ÓRA ALATT 68 MILLIMÉTERNYI ESŐ ESETt, ÉS A TELEPÜLÉST ELÁRASZTOTTA EGY VILLÁMÁRVÍZ. 

A falu csatornahálózata megadta magát, az árkok megteltek, és az utcákat is elöntötte a víz. Minderről több felvétel is készült: 

Időközben az is kiderült, hogy az elkövetkező napokban országszerte sok helyen lehet zivatarra számítani. Az intenzív csapadék mellett néhol még akár erős széllökések vagy jégeső is előfordulhat.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.