Kocsis Máté bocsánatot kért Jakab Pétertől azért, mert hazudott róla

kombó
2022.08.29. 12:39
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője egy bírósági végzésnek megfelelően sajnálatát fejezte ki Jakab Péter felé amiatt, hogy valótlan állításokat tett róla.

Kocsis Máté a Facebookon vasárnap közzétett posztjában felidézte, hogy tavaly nyáron megjelent Jakab Péterről egy videó, amelyen egy munkagépen dolgozó emberrel balhézott össze az egyik sajtótájékoztatóján. „Peti úr ordítozott vele, és vélt »fizikai fölényének« is igyekezett hangsúlyt adni, amikor egyfajta mérges pulyka pózban közelített a munkagép felé, majd rendőrségi feljelentéssel is fenyegetőzött” – írta a fideszes politikus az esetet felidézve.

Hozzátette, hogy ő maga később egy Facebook-posztot írt a videóban látható eseményekről, és arról, hogy – szerinte – Jakab Péter megfenyegette a munkagép vezetőjét.  Ennek következtében Jakab Péter végül „a bíróságra ment”, és azzal fenyegetőzött, hogy végrehajtókat küld rá.  

„Kaptam nemrég egy levelet, mely egy kiváló bírósági döntést idéz, amely szerint »sajnálkozásomat« kell kifejeznem Jakab Péter felé, hiszen ő nem is fenyegette meg a munkagépes embert” – írta Kocsis Máté, majd bejegyzésben ki is fejezte „sajnálkozását”, méghozzá az alábbi módon:

Peti Úr! Alulírott dr. Kocsis Máté, a Fővárosi Törvényszék 27.P.22.397/2021/5. számú bírósági meghagyásban foglaltakra figyelemmel, a bírósági meghagyásban megállapított jogsértés okán, amely szerint: »alperes megsértette a felperes jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a 2021. augusztus 28. napján 9 óra 58 perckor közzétett Facebook-bejegyzésében valótlanul állította felperesről, hogy veréssel fenyegetett meg egy munkagépen dolgozó melóst«, sajnálkozásom fejezem ki. 

Folytatódik a csörte

A döntésre Jakab Péter is reagált egy Facebook-poszttal. A Nép Pártján mozgalom vezetője azt írta: „Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető hazudott rólam. A bíróság bocsánatkérésre kötelezte. Elsőre nem ment neki, ezért végrehajtót küldtem rá. Meglett az eredménye.”

Bár nem tűnt túl őszintének, tegnap nagy nehezen csak bocsánatot kért. Most még csak tőlem. Eljön majd az idő, amikor az országtól fog

– írta Jakab Péter, majd azt is hozzátette: „Hazudtak nektek. És ez jóval nagyobb bűn, mint hazudni rólam. Egy bocsánatkérés itt már nem is lesz elég.”

Azóta újabb poszttal jelentkezett hétfő délelőtt Kocsis Máté is, aki azt írta: „Maradok a munkagépen dolgozó ember pártján. Miután Jakab Péter még mindig magyarázgatja a bizonyítványát egy elképesztő bírósági döntés mögé bújva, közkívánatra ismét itt a felvétel arról, amikor szerinte »nem fenyegetően« lép fel egy munkagépen dolgozó emberrel szemben” – írta, miközben újból megosztotta a Jakabról szóló videót.

(Borítókép: Kocsis Máté és Jakab Péter. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)