Botka László: Szegednek nem tetszett ez az értelmetlen és túlzott hatalmi arrogancia

DROTI20170903023
2022.09.08. 10:34
Botka László is reagált azokra a hírekre, amelyek szerint Orbán Viktor beszédet mondott volna a határvadászok ünnepélyes avatásán Szegeden, ami miatt a városban több helyet is lezártak volna, végül azonban a miniszterelnök sajtófőnöke hírlapi kacsának minősítette a hírt. Később kiderült, hogy Szeged helyett Budapesten tartják a ceremóniát, amelyen Orbán Viktor is beszédet mond. Szeged polgármestere szerint a városnak nem tetszett ez az értelmetlen és túlzott hatalmi arrogancia.

Mint megírtuk, eleinte úgy volt, hogy Orbán Viktor szeptember 9-én, pénteken Szegedre látogat, ahol beszédet mond a határvadászok ünnepélyes eskütételén a Móra Ferenc Múzeum előtt, később viszont kiderült, hogy erről szó sincs, és nélküle tartják meg a ceremóniát. Az ügyben azonban jött egy újabb fordulat: a határvadászok avatását Szeged helyett Budapesten tartják, és a rendezvényen a miniszterelnök is részt vesz.

Botka László a hivatalos Facebook-oldalán reagált az ezzel kapcsolatos hírekre.

Nem értem, miért akarták egy egyórás, péntek délelőtt 10 és 11 óra között megtartott ünnepség miatt előző naptól lezárni egy tejes napra a szegedi rakpartot, a Belvárosi hidat és a fél belvárost

– fogalmazott a szegedi polgármester.

A városvezető szerint a ceremónia egy hétköznapi napon teljesen megbénította volna Szegedet, ami miatt tízezrek nem jutottak volna el a munkahelyükre, iskolába, egyetemre és a klinikákra. Elmondása szerint Szegednek nem tetszett ez az értelmetlen és túlzott hatalmi arrogancia.

(Borítókép: Botka László 2017. szeptember 3-án. Fotó: Rosta Tibor / MTI)