Egy nap alatt több milliót kaszált az állam a szabálytalankodó sofőrökön

2022.10.06. 05:51
Szeptember 21-én a rendőrség fokozott ellenőrzést tartott a magyar utakon, a razziába 16 megye és Budapest kapcsolódott be, amelynek során 2721 közlekedő követett el szabálysértést.

Közülük 1483 autós nem kötötte be a biztonsági övet. 292 járművezetőt pedig azért büntettek meg, mert vezetés közben kézben tartották a mobiltelefont. Egyéb szabálytalanságok miatt pedig 946 járművezetőnek kellett belenyúlnia a pénztárcájába.

251 szabályszegő megúszta egy sima figyelmeztetéssel, nekik nem kellett büntetést fizetni. Az akció során összesen 2421 embert bírságoltak meg 28 190 000 forint értékben, 92 személyt pedig feljelentettek a rendőrök, írja a Kreszváltozás.

Szeptember 21-én a traffipax három óra alatt összesen 57 gyorshajtóról készített felvételt az Andrássy úton, ami azt jelenti, hogy átlagosan hárompercenként egy autós lépte túl az adott szakaszon megengedett legnagyobb sebességet, jelezte a BRFK.

A hatóság egyébként egyre több alkalommal vet be drónt az ilyen jellegű akciókban, mert a tapasztalatok szerint biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.  • Tippek
  • Babaváró hitel