18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A kórházból üzent az I. kerületi iskolában megkéselt diák

2022.10.13. 11:58

Korábban beszámoltunk róla, hogy október 10-én, hétfőn késsel támadt osztálytársára egy középiskolás Budapesten. A nyakon szúrt fiatal a támadás következtében életveszélyes állapotban került kórházba. A támadót mentális problémái miatt bántották társai, amit meg akart bosszulni, valamint már korábban is fenyegetőzött azzal, hogy megöl valakit. Az elkövetőt a helyszínen elfogták.

Nem sokkal később egy videó is előkerült az I. kerületi Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban késelő diákról. A felvételt iskolaidőben készítették az iskolatársak. Ezen jól látható, hogy a gyermek mellkasával nekitámaszkodik a szekrénynek, majd nagy erővel lefejeli. Az eset láttán több diák is rémülten sikoltozik.

A Fővárosi Törvényszék szerdán arról adott tájékoztatást, hogy a késelést elkövető diák letartóztatásba került, elmegyógyintézetbe szállítják.

Az áldozat már jól van

A többször is nyakon szúrt 18 éves diák a kórházból üzent egy Instagram-sztoriban. A Borsonline szúrta ki, hogy a fiatal köszönetet nyilvánított mindazoknak, akik gondoltak rá, és azt jelezte, hogy már jól van.

A fiú sebeit összevarrták az orvosok, és már a barátnője is bemehetett hozzá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást, a gyanúsított elszámoltatása folyamatban van. A Borsonline úgy tudja, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerül majd a támadó.

Ha Önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.