Bódító anyagokkal tartott spirituális szeánszokat egy ráckevei nő, lekapcsolták

2022.10.18. 12:53
A Ráckevei Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki pénzért tartott olyan spirituális terápiákat, amelyeken a résztvevőknek betiltott tudatmódosító szereket is adott.

A vádirat szerint a nő ráckevei illetőségű magyar állampolgár, de Spanyolországban él, és tagja volt egy olyan szervezetnek,

amelynek fő tevékenysége különböző spirituális terápiák, események, úgynevezett elvonulások szervezése és tartása volt.

A résztvevők többféle, növényi és állati eredetű hallucinogént, tudatmódosító szert használtak fel, és az általuk használt anyagok egy része több országban is tiltólistán volt.

Az elkövető 2020 februárjában elvonulást szervezett egy ráckevei panzióban is, amiért fejenként 160 eurót kért. 2020. február 20-án az esti órákban megkezdték a szertartást, amelyen az elkövetőn kívül további négy személy vett részt. 

A rituálé alatt az elkövető által átadott barnás színű, sűrű folyadékból is fogyasztottak.

Az összejövetelnek a nyomozó hatóság vetett véget, amely ellenőrzést tartott a helyszínen. A barna folyadékról megállapították, hogy kábítószert tartalmaz, de több, kábítószernek és pszichoaktív anyagnak minősülő szert is lefoglaltak a helyszínen, amiket az elkövető biztosított a résztvevőknek. 

Mindezek miatt a Ráckevei Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem vétsége és új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a nő ellen – közölte az ügyészség.