Haladékot kaptak a veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátást igénylők

DSC5707
2022.10.19. 08:00
A veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátást igénylőknek október 18-a helyett október 25-éig van lehetőségük elektronikus nyilatkozatot benyújtani.

Mint megírtuk, azok a nem lakossági felhasználók, akikkel az eddigi szolgáltatójuk nem hosszabbított novembertől szerződést, veszélyhelyzeti átmeneti földgázellátást igényelhetnek. 

Az arra jogosult felhasználók elektronikus nyilatkozatot tehetnek a társaság üzleti ügyfeleknek szóló honlapján. A keddi Magyar Közlönyben olvasható, hogy ennek határidejét meghosszabbították: 2022. október 25-ig van erre lehetőségük.

A felhasználó és az MVM Next között a hiánytalan nyilatkozattétellel földgázkereskedelmi szerződés jön létre a 2022. november 1. és december 31. közötti időszakra. A szerződés létrejöttéről az MVM Next elektronikus úton tájékoztatja majd az érintetteket.

Ugyanebben a kormányrendeletben jelent meg továbbá egy másik határidő meghosszabbítása: a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal haladékot kapott. Az eddigi jogszabály szerint október 15-éig kellett volna kiadnia a hulladékgazdálkodási koncesszor indokolt költségeinek meghatározására és szabályozására vonatkozó alapelveket és keretszabályokat meghatározó rendeletet, október 31-éig pedig egy ehhez kapcsolódó módszertani útmutatót. A kormány a két határidőt november 15-ére, illetve november 30-ára módosította.

(Borítókép: Gorondy-Novák Edit / Index)