Égő cigarettával esett neki a mentőautónak egy nő Budapesten

2022.10.26. 21:15
Jelentős anyagi kár keletkezett az Erzsébet Kórház Sürgősségi Betegellátó és Klinikai Toxikológiai Osztálya bejáratánál parkoló mentőgépkocsiban, miután egy arra sétáló nő nem tudott uralkodni magán. Az esetről a Budapesti Rendőr-főkapitányság számolt be a közösségi oldalán.

A 30 éves elkövető október 22-én este tizenegy után sétálgatott a VII. kerületi Alsó erdősor utcában, amikor meglátta a mentőautót. A ráckevei nő szerint a kocsi szabálytalanul parkolt, elégedetlenségének hangot is adott. Majd egy váratlan gondolattól vezérelve égő cigarettájával több helyen kiégette a kocsi jobb hátuljára ragasztott speciális fényvisszaverő matricát.

A VII. kerületi rendőrkapitányság járőrei a helyszínre siettek, és elfogták a károkozót, majd előállították őt a kerületi kapitányságra. A mentőgépkocsiban okozott kár az elsődleges becslések szerint az 50 000 forintot is meghaladja. A nővel szemben garázdaság miatt indult eljárás – tájékoztatott a BRFK.

Idén májusban szintén egy parkolás miatt kapott dühös hangvételű levelet az Országos Mentőszolgálat. Az üzenetet megfogalmazó férfi nehezményezte, hogy a Bem rakparton ki kellett kerülniük az arra járóknak az egyik parkoló mentőautót.

Mint írta, szerinte a mentőautónak lett volna elegendő helye ahhoz, hogy teljesen felálljon a járdára, ám szerinte a sofőr mégis úgy állt meg, hogy a helyszínen lévőknek ki kelljen kerülniük.

A mentősök felhívták a figyelmet arra, hogy a gépkocsit vezető kollégájukat nem hallgatták meg, illetve arra is rámutattak, hogy a parkolóhely szabályos használata korlátozta volna a mentőeszközökhöz való hozzáférést, valamint a beteg mozgását és elszállítását is nehezítette volna.