Életveszélyben a férfi, akit megvertek egy budapesti aluljáróban

2022.10.29. 18:01
Életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett egy férfi a Népligetnél szombat délelőtt, miután összeverekedett egy másik, 26 éves férfival. A budapesti rendőrök két órán belül elfogták a gyanúsítottat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. október 29-én 09 óra 30 perc körül bejelentés érkezett, hogy a IX. kerületi Népliget aluljáróban két ember összeverekedett – közölte honlapján a rendőrség.

Az egyik férfi életveszélyes koponyasérülést szenvedett. A budapesti rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, akit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai két órán belül egy IX. kerületi lakásban elfogtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés kísérlet bűntett gyanúja miatt indított eljárást. A 26 éves férfi elszámoltatása folyamatban van. 

Legutóbb Komárom-Esztergom megyében történt hasonló eset, amikor egy férfi fejszenyéllel verte halálra barátját, mert az elvitte és összetörte az autóját. A negyvenes éveiben járó férfi először ököllel, majd fejszenyéllel többször megütötte barátját, aki a kórházban halt bele koponyasérülésébe. Az illetékes főügyészség a férfival szemben halált, valamint életveszélyt okozó testi sértés miatt nyújtott be vádiratot.