Dróncsapás volt a 8-as főúton Városlődnél

2022.10.29. 17:34
A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a rendőrség nemcsak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzi a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. Így tettek most Veszprém megyében is, ahol az egyenruhások a 8-as számú főúton csaptak le a jogsértő sofőrökre.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közlekedésbiztonság javítása érdekében célzott ellenőrzéseket végeznek megyeszerte, kiváltképp a balesetveszélyes helyszíneken. Az egyenruhások visszatérő jelleggel ellenőrzik a 8-as számú főút balesetveszélyes szakaszát Városlődnél, a szabálysértések elkövetését a légtérből drónnal rögzítették – közölte honlapján a rendőrség.

A rendőrök a héten ismét a 8-as számú főút városlődi szakaszán vonták ki a forgalomból a jogsértő sofőröket. Az ellenőrzések elsősorban a záróvonalnál előző járművezetőkre irányultak, de a rendőrök minden egyéb szabályszegés kiszűrésére is figyelmet fordítottak. Minden esetben azonnal megállították a szabálytalankodókat, és intézkedtek velük szemben.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat! A közlekedők hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak.

Mint megírtuk, a kaposvári rendőrök legutóbb 66 szabálysértővel szemben intézkedtek szeptember 30-án, amikor drónnal, civil és járőrautókkal ellenőrizték a forgalmat a somogyi megyeszékhelyen. A rendfenntartóknak – mások mellett – az elsőbbségadási szabályok megsértése, tilos jelzésen áthaladás, sebességtúllépés, záróvonal figyelmen kívül hagyása, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt kellett intézkedniük.