Az oktatás jövőjéről is vitázik az Országgyűlés

DSC4947
2022.11.02. 07:01
Kérdések, azonnali kérdések is elhangzanak, és politikai vita is lesz az oktatás jövőjéről szerdán az Országgyűlésben.

Szerdán 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik a ülésnap, majd előbb kérdéseket tehetnek fel a képviselők a kormány képviselőinek, azt követően lesz az azonnali kérdések és válaszok órája.

Várhatóan 16 órától, négyórás időkeretben, Gyermekeink jövőjéről, a közoktatás minőségéről és feltételrendszeréről címmel politikai vitát tartanak az ellenzéki frakciók kezdeményezésére.

Legutóbb négynapos ülést tartott az Országgyűlés, amelynek első napján a vagyonnyilatkozatokkal és a veszélyhelyzettel kapcsolatos törvényjavaslatokat tárgyalták a képviselők.

A többi napon többek között az adótörvények tárgyalásával, a felsőoktatással és az ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos törvénymódosítási javaslatokkal foglalkozott a parlament.

Napirenden szerepelt a Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosítása, valamint az állami vagyonnal való gazdálkodást érintő törvények módosítása is. Továbbá általános vita volt volt az egyes felsőoktatással, szakképzéssel és felnőttképzéssel összefüggő törvények módosításáról, majd a képviselők megvitatták a területi közigazgatás működésével, az ingatlan-nyilvántartással és a területfejlesztéssel összefüggő egyes törvények módosítását.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)