Orbán Viktor felmentett egy helyettes államtitkárt

D MTI20221027014
2022.11.17. 06:46
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök felmentette a Honvédelmi Minisztérium védelmi iparért és beszerzésekért felelős helyettes államtitkárát, Fekete Szilviát – derül ki a szerda este megjelent Magyar Közlönyből.

A november 16-án, szerda este megjelent határozatban olvasható, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 228. § (2) bekezdés (b) pontja alapján – a honvédelmi miniszter javaslatára – dr. Fekete Szilviát, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkárát e tisztségéből 2022. november 18-ai hatállyal felmenti”.

Fekete Szilvia 2012-től a Belügyminisztériumban, a Miniszterelnökségen és a Miniszterelnökségi Kormányirodában töltött be különféle pozíciókat, és idén júniusban nevezték ki helyettes államtitkárrá a Honvédelmi Minisztériumban – olvasható a kormány honlapján.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, pár nappal ezelőtt Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárát mentették fel megbízatása alól. A szerdai Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter fél év közös munka után úgy ítélte meg, hogy nem kíván együtt dolgozni Maróth Gáspárral, ezért mentette fel Orbán Viktor javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök az államtitkári posztról.

Korábban az is felmerült, hogy Maróth Gáspár kerül a Miniszterelnök Katonai Irodájának élére, de ezt azóta cáfolták.

(Borítókép: Orbán Viktor 2022. október 27-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)