Egészen a téli szünetig sztrájkolnak az Eötvös József Gimnázium tanárai

DSC8608
2022.11.21. 13:26
Mától gördülő sztrájkba kezdett az Eötvös József Gimnázium 36 pedagógusa, a munkabeszüntetést egészen a téli szünetig tervezik folytatni. Közleményükben azt írták, hogy „nem tehetnek más: ellenállnak”.

Az Eötvös József Gimnázium 36 tanára mától egészen a téli szünetig, tehát december 20-ig gördülő munkabeszüntetésbe kezdett. Tettüket a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó Utcai Általános Iskolakezdeményezésére indult egész hetes munkabeszüntetés inspirálta, azt szeretnék folytatni.

Közleményükben emlékeztettek: évek óta próbálják felhívni a figyelmet az oktatási rendszerünkben tapasztalható „hiányosságokra, elégtelen működésmódokra és az ebből fakadó veszélyekre”.

Az elmúlt kilenc hónapban a figyelemfelhívás egyre többféle eszközével – sztrájkkal, polgári engedetlenséggel, tüntetéssel, élőlánccal, flashmobbal, ülősztrájkkal éltek, és próbáltak párbeszédet generálni az oktatásirányítás és a pedagógiai munkát érdemben végző szereplők között.

Eredménytelenül, hiszen ez a rendszer továbbra is kezelhetetlenül óriási és feleslegesen bürokratikus, a modern munkaerőpiac valódi igényeit elvétve veszi figyelembe, múlt századi tartalmi és módszertani elemek által meghatározott normák és szabályok mentén szerveződő, korszerűtlen tákolmány. Nem tehetünk mást: ellenállunk

– írták.

Legutóbb – az idei tanévben immár negyedik alkalommal – múlt hét pénteken tartottak a hazai iskolákban országos sztrájkot, a munkabeszüntetésről készült percről percre tudósításunkat ide kattintva érheti el.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)