- Belföld
- bejgli
- verseny
- cukrászda
- szeged
- kesztölc
- balatongyörök
- desszert
- édességek
- nyertes
- magyar cukrász ipartestület
Kiderült, hol adják az év legfinomabb bejglijét
További Belföld cikkek
- 300 milliárd forintért takaríthatja a kórházakat egy cég a következő négy évben
- Havazás várható Magyarország egy részén
- Bejelentett egy szivárgást a gázműveknek, a kocsijára terhelték a költségeket
- Teljesen kiégett egy hajó a Tiszán
- Sokan azt hitték, médiahack, de igaz: örökre bezárja kapuit a MikulásGyár
A Magyar Cukrász Ipartestület szerint az idén harmadik alkalommal hirdették meg az Év bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára hagyományos diós és mákos, valamint ínyenc kategóriában.
A hagyományos diós kategóriában az aranyérmet Kara József Zoltánné (Erika Cukrászda, Kesztölc) nyerte el. Az ezüstérmet Simon Andrea (Desszert Center, Gyomaendrőd), a bronzérmet pedig Szurgent Péter (Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest) kapta.
A hagyományos mákos kategóriában az aranyérmet Novák Ádámnak és Puskás Róbertnek (REÖK Kézműves Cukrászda és kávéház, Szeged) ítélték oda. Ezüstérmes lett Képes Gabriella (Képeschoco, Pácin), a bronzérmet Kiss Károlyné (Major Cukrászda, Budapest) kapta.
Az ínyenc kategóriában Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) nyerte el az aranyérmet Mennyei ajándék elnevezésű bejglijével. Az ezüstérmet Molnár Annamária (Füge Bolt és Kávézó, Budapest) pisztáciás bejglije, a bronzérmet pedig Képes Gabriella (Képeschoco, Pácin) mákos-birsalmás-fehércsokis bejglije kapta.
Pekándiós karamellizált almás bejgli kapta a különdíjat
A legmagasabb pontszámot elérő bejglinek járó Auguszt Elemér különdíjat szintén Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) nyerte el a Mennyei ajándékkal, egy fűszeres, pekándiós, karamellizált almás bejglivel, amelyben különböző fűszerek, a szerecsendió, a gyömbér, a szegfűbors és a fahéj adja meg a töltelék pikánsságát, a hagyományos pozsonyi tésztába pedig narancshéj is került.
Az ínyenc kategóriában az MTI szerint több különleges ízkombinációval neveztek a szakemberek. Az idén is kedvelt volt a marcipán, a pisztácia, a gesztenye, a mogyoró és a mandula, de megtalálható volt a sárgabarack, a málna, a pekándió, a kesudió, a rozmaring, a birsalma, a naspolya, a füge, a cékla, a tonkabab, a szilvapálinka és a búzasör is a felhasznált alapanyagok között.
A három kategóriában az idén csaknem 50 bejglit neveztek. A versenymunkákat kategóriánként háromfős zsűri értékelte.
Mint arról beszámoltunk, idén a minőségi, cukrászdai bejglik közül még a legolcsóbbak is háromezer forintba fognak kerülni, a legdrágább áráról ide kattintva olvashat.