Hidvéghi Balázs: Az EP mániákusan támadja Orbán Viktor kormányát

2022.11.23. 21:05
Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő arról beszélt, hogy Magyarország az elmúlt hónapokban nagyon eredményes és nagyon konstruktív tárgyalásokat folytatott az Európai Bizottsággal, azzal a céllal, hogy megfeleljen az Európai Bizottság korrupcióval, valamint az uniós források és uniós pénzek védelmével kapcsolatos követeléseinek.

Az Európai Parlament plenáris ülésén Magyarországot illetően az EP-képviselők értékelik annak a 17 vállalásnak a teljesítését, amit a magyar kormány annak érdekében tett, hogy az uniós forrásokhoz hozzájusson

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban az Euronews tudósítójának azt nyilatkozta, hogy az elmúlt hónapokban Budapest és Brüsszel között „nagyon eredményes és nagyon konstruktív tárgyalások” zajlottak. Úgy fogalmazott, hogy a Bizottság és a magyar kormány céljai azonosak.

Valójában Magyarország az elmúlt hónapokban nagyon eredményes és nagyon konstruktív tárgyalásokat folytatott az Európai Bizottsággal, azzal a céllal, hogy megfeleljen az Európai Bizottság korrupcióval, valamint az uniós források és uniós pénzek védelmével kapcsolatos követeléseinek. Nincs semmi nézeteltérés. Mindig is osztottuk azt a nézetet, hogy az uniós forrásokat meg kell védeni, és ha többet tudunk tenni ennek érdekében vagy a korrupció elleni küzdelemben, készek vagyunk rá

– jelentette ki.

Mániákusan támadják Orbán Viktor kormányát

Ugyanakkor a képviselő úgy gondolja, az Európai Parlament mániákusan támadja Orbán Viktort, és „azt sem akarják, hogy a magyarok pénzt kapjanak, mert az az ideológiai küldetésük, hogy támadják a jobboldali kormányokat”.

Hozzátette: ha az uniós intézmények komolyan gondolják a jogállamiság védelmét és az ehhez kapcsolódó feltételrendszert, akkor be kell fejezni a Magyarországgal szembeni eljárást.

Magyarország számos olyan intézkedést fogadott el, amelyeket az Európai Bizottság kifejezetten kért. Egy újabb intézményt hoztunk létre az európai alapok elköltésének felügyeletére. Számos ilyen intézményünk volt már, így nem feltétlenül tartottuk szükségesnek, de a kompromisszum és a jóindulat jegyében elfogadtuk

– mondta Hidvéghi Balázs, akinek álláspontja szerint Magyarország jóakaratot és együttműködési készséget mutatott, és ez kifejezetten igaz a magyar miniszterelnökre.