Duna-parti „sátorlakót” tartóztatott le a rendőrség, miután konzerveket lopott

2022.12.16. 17:22
A rendőrség elfogott és letartóztatott egy hajléktalan férfit, aki több víkendházba is betört tavaly és idén.

Azt írták, hogy a 38 éves férfit, F. Rolandot több betöréssel is gyanúsítják. A hajléktalan szigetmonostori hétvégi házakat szemelt ki magának, és

2022 decemberében egy éjszaka alatt háromba is betört. 

Az egyik ház tulajdonosa azonban észrevette, és értesítette a rendőröket, akik rövid idő alatt azonosították és elfogták a Duna-parton felállított sátrában élő férfit (akinek a lábnyoma is hasonlított ahhoz a mintához, amelyet az egyik háznál találtak). A gyanúsítottat azóta ki is hallgatták, és beismerő vallomást tett.

Nem vittem el semmit, mert nem találtam kaját

– mondta a rendőrség szerint a férfi a kihallgatáson. 

A gyanúsított azt is elmondta, hogy körülbelül másfél éve hajléktalan, nincs jövedelme és munkája. Bevallotta továbbá, hogy a mostani három betörés mellett ő hajtott végre tavaly két hasonló akciót is. Akkor összesen hét-nyolc konzervet zsákmányolt, és „a kukorica-, csicseriborsó-, ananász- és paradicsomkonzervek mellett három májpástétom landolt a zsebében” – írták a rendőrök. 

A mostani betöréseknél a férfi által okozott károk – a kézzel betört ajtó, ablak vagy a vállal befeszített ajtó – javíttatási költségei meghaladják a százezer forintot. A rendőrség lopás vétségével indította eljárást ellene, valamint azóta a letartóztatását is elrendelték – írta a police.hu.