Ne tévesszen meg senkit a napsütés, maradnak a mínuszok

BJASZ20191209001
2022.12.20. 06:10
Kedd hajnalban, reggel északon, északkeleten helyenként kisebb ónos eső előfordulhat, máshol azonban számottevő csapadék nem valószínű. A Dunántúlon helyenként hajnalra pára, köd képződhet, míg több tájegységünkön is élénk lehet a délkeleti szél.

Kedden többfelé lesz felhős az ég, de helyenként naposabb időszakokra is számíthatunk. Kezdetben északon, északkeleten kisebb ónos eső, valamint hószállingózás is előfordulhat – írja az Időkép.

A Dunántúlon helyenként hajnalra pára, köd képződhet. Több tájegységünkön is élénk lehet a délkeleti szél. Hajnalban mínusz 8 és mínusz 2, kora délután mínusz 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint kedden időjárási front nem lesz felettünk, de az érzékenyek körében felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, emellett fejfájás, migrén és görcsös panaszok is jelentkezhetnek. A felhősebb tájakon élők lehangoltak, kedvtelenek lehetnek. A szelesebb országrészben élők ingerlékenységet, nyugtalanságot is tapasztalhatnak.

időkép
Fotó: Időkép

Jön a melegedés

Szerdán sok felhő lesz az égen, helyenként szitálás, gyenge eső, a hajnali és a késő esti órákban néhol ónos szitálás is előfordulhat. Délnyugaton feltámad a délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 0 és 12 fok között alakul, délnyugaton lehet a legmelegebb.

Csütörtökön változóan napos-felhős időben lesz részünk, estig számottevő csapadék nem valószínű. Reggelre többfelé képződhet pára, köd. Napközben helyenként élénk lehet a délies szél. Kora délutánra 4 és 12 fok közé melegedhet a levegő, a déli tájakon mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Pénteken és szombaton gyakran takarhatják felhők a napot, több tájegységünkön időnként eső, zápor is kialakulhat. Élénk, néhol erős lehet a délnyugati szél. Pénteken 5 és 13, szombaton 7 és 14 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Jászai Csaba / MTI)