Orbán Viktor a Türk Államok Szervezetének főtitkárával tárgyalt

D MTI20230113022
2023.01.13. 10:27
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta a Türk Államok Szervezete (TÁSZ) főtitkárát; a megbeszélésen a kormányfő kifejtette: mindenkit érdekeltté kell tenni Magyarország sikerében – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az MTI beszámolója szerint Kubanicsbek Ömüralijev és Orbán Viktor tárgyalásán elhangzott: a veszélyek korában különösen fontos, hogy minél több szövetségesi és partneri kapcsolatot építsünk ki a világban. A keleti nyitás politikájára is utalva a miniszterelnök azt mondta: mindenkit érdekeltté akarunk tenni abban, hogy Magyarország sikeres és biztonságos ország legyen.

A TÁSZ főtitkára munkalátogatás keretében látogatott Magyarországra. A főtitkár célja, hogy valamennyi türk tagállamba elutazzon, és egyeztessen a szervezet jövőjéről, feladatairól – tájékoztatott Havasi Bertalan.

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy nagyképűségnek tűnne, ha néhány hónap távolságából kijelentenénk, hogy a tavalyi volt az az év, amely jól jelzi, hogy valami megváltozott a világban, és Európával együtt beléptünk a veszélyek korába. De kiemelte, hogy Magyarország nem hagyja magát, és az összes veszélyre aktívan reagált.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök [j2] Kubanicsbek Ömüralijevvel, a Türk Államok Szervezetének főtitkárával [b] tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. január 13-án. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter [b2]. Fotó: Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda)