18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vádat emeltek a nőket prostitúcióra kényszerítő dunaújvárosi család ellen

2023.02.08. 14:46
Vádat emeltek − többszörösnek minősülő emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének, kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének és hamis tanúzásra felhívás bűntettének gyanúja miatt − egy dunaújvárosi család ellen, amely két nőt bántalmazással kényszerített prostitúcióra.

A Fejér Vármegyei Főügyészség szerdai közleménye szerint a dunaújvárosi férfi, édesanyja és két testvére által elkövetett legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Mint írták, a vádlottaknak 2019-ben munkaviszonyuk, rendszeres jövedelmük nem volt, ezért elhatározták, hogy a férfi internetes közösségi oldalakon keres partnert, akit szerelem ígéretével, megtévesztéssel a lakásukba csal, ott családtagjaival elszállásolja, prostituáltként dolgoztatja, és az ebből származó bevételből élnek. A férfi felügyelte a későbbi sértettek prostitúciós tevékenységét, a család többi tagja pedig rendszeres haszonszerzés céljából úgy segítette, hogy a lakás egyik szobáját rendelkezésre bocsátották, illetve a tevékenységgel összefüggő különböző hirdetéseket, díjakat megfizették.

A dunaújvárosi férfi 2019 tavaszán ismerkedett meg az első sértettel, akinek azt ígérte, hogy együtt fognak élni, családot alapítanak, azonban rövid idő elteltével közölte vele, hogy ha szereti, akkor ezt bizonyítani kell úgy, hogy prostituáltként dolgozik. A nő a férfi kérésébe beleegyezett, ezért különböző internetes oldalakon kínálta szexuális szolgáltatásait fényképfelvételekkel.

A nő 2019 nyarán elszökött a családtól, azonban félt a következményektől, ezért meggondolta magát, és visszament. A tevékenységéért járó összegből nem tarthatott meg egy fillért sem, rögtön át kellett adnia a családnak, az így megszerzett havi öt-hatszázezer forint bevételt pedig a férfi és családtagjai felélték, miközben a nőnek naponta csak egy szendvicset adtak, és az ügy egyik vádlottjának már nem viselt ruháit kapta meg. A nő 2019 őszén végleg elszökött a családtól.

Ezt követően ismerkedett meg a férfi egy internetes oldalon az ügy másik sértettjével, akit szintén rávett arra, hogy költözzön hozzá. A sértett különböző internetes oldalakon kínálta szexuális szolgáltatásait, „ügyfeleket” fogadott a család lakásán, „ügyfelekhez” járt, a tevékenységéből származó bevételt azonban a családnak kellett átadnia, akik saját kiadásaikra fordították. A bűncselekmény 2020 nyarán lepleződött le. Miután az elkövetők közül ketten letartóztatásba kerültek, a másik két vádlott a sértettek egyikét megpróbálta rávenni vallomása visszavonására.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06 (80) 225-225-ös számon.

Személyesen az önhöz legközelebbi áldozatsegítő központban kérhet segítséget, az áldozatsegítő központok címlistája itt található:http://vansegitseg.im.gov.hu.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.