Fontos bejelentést tett a Honvédelmi Minisztérium a törökországi katasztrófáról

2023.02.11. 14:58
Katonai sátrakat ajánlott fel a Magyar Honvédség a törökországi természeti katasztrófa következményeinek enyhítésére szombaton. Az 50 „csapatsátort” Dunaharasztiban adták át a török fél logisztikai munkatársainak – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Mint írták, a nagy stabilitású honvédségi katonai sátrak jellemzője az egyszerű és gyors telepíthetőség, áttelepíthetőség különböző talaj- és szélsőséges éghajlati viszonyok mellett is. Sokrétű felhasználása mindössze a belső berendezésen és kialakításon múlik,

így nemcsak szálláshelyként használható, hanem adminisztratív, egészségügyi vagy akár raktározási feladatok végzésére is.

A sátrak összefűzhetőségének köszönhetően a hasznos terület tetszőlegesen sokszorozható. A sátrak – fűtőberendezés telepítésével és matracok elhelyezésével – akár nyolc ember ideiglenes elszállásolására is alkalmasak. 

A Magyar Honvédség azonnali segítségnyújtásaként felajánlott ötven 63M katonai sátrat a török fél dunaharaszti logisztikai központjában vették át, ahonnan a segélyszállítmány közúton indul el hamarosan Törökországba – áll a tárca közleményében.

Mint megírtuk, a hétfői földrengés áldozatainak száma Törökországban és Szíriában együttesen már meghaladta a 24 ezret a szombat délelőtti adatok szerint. A török katasztrófavédelem (AFAD) azt közölte reggel, hogy Törökországban 20 665-re emelkedett a halálos áldozatok száma, a sérülteké pedig 80 088. A HUNOR mentőszervezet a nehéz körülmények ellenére tovább dolgozik, hamarosan azonban a legtöbb magyar mentőszolgálatos munkatárs hazaindul.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport