Demeter Szilárd nem cenzúrázta volna ki Orbán Viktor nevét a közmédia műsorában

DSC1743
2023.02.25. 16:34
Nem ők készítették azt a könnyűzenei műsort, amelyben kicenzúrázták Orbán Viktor nevét – mondta Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója. Hozzátette: ő a szólásszabadság híve, ezért ha ők gyártották volna a műsort, akkor semmiképp sem tettek volna ilyet.

Pénteken számoltunk be arról, hogy kicenzúrázták Orbán Viktor nevét a közmédia egyik műsorában. A műsorban egy Fonogram-díjas fiatal rapper, Beton.Hofi egyik koncertjét mutatták be, benne a Bagira című számmal, amelyben Orbán Viktor is szerepel. A miniszterelnök nevét azonban kivágták a műsorban bemutatott koncertfelvételből.

Az RTL Híradó szerint az MTVA-nak ezt a műsort rendszerint a Petőfi Media Group gyártja, amely Demeter Szilárdhoz tartozik. A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója azonban azt mondta, hogy ezt az adást nem ők készítették el. 

Kifejtette: ezt a műsort egy régi, többéves gyakorlatnak megfelelően a koncertnek helyszínt adó A38 hajó gyártotta le a „közmédia megrendelésére és szerkesztésében”. Hozzáfűzte azt is, hogy ha a Petőfi Media Group gyártotta volna le a műsort, akkor ők semmiképp sem cenzúráztak volna.

Én a szólásszabadság szélsőséges híve vagyok, de ez, gondolom, az elmúlt évek nyilatkozataiból kiderült

– fűzte hozzá Demeter Szilárd az RTL-nek nyilatkozva.

Az RTL ugyanezzel az üggyel kapcsolatban kereste a rappert is, de Beton.Hofi és menedzsmentje nem kívánt nyilatkozni. Az MTVA-t is keresték, de tőlük választ sem kaptak. 

(Borítókép: Demeter Szilárd 2023. február 18-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)