Palesztinokat öltek meg izraeli katonák Ciszjordániában

2023.03.07. 18:39
Összesen öt palesztin áldozata volt annak a razziának, amely kedden történt Ciszjordánia északi részén, ahol izraeli katonák tartottak razziát.

Legkevesebb öt palesztint megöltek kedden izraeli katonák Dzsenínben, Ciszjordánia északi részén egy razzia alkalmával – adta hírül az MTI a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet alapján. A palesztin egészségügyi minisztérium szintén öt halálos áldozatról tett említést.

A lap beszámolójában arról is írt, hogy az izraeli hatóságok most azt ellenőrzik, hogy a halottak között ott van-e Abdel Fatah Harusa, az iszlamista Hamász terrorszervezet nábluszi tagja, akit a múlt heti huvarai merénylet elkövetésével – egy testvérpár, Hallel és Jagel Janív lelövésével – gyanúsítanak.

A palesztin biztonságiak szerint a halálos áldozatok mellett tíz sebesülés is történt a szokatlan módon fényes nappal végrehajtott katonai akcióban, amelyben először körülvettek egy házat a dzseníni menekülttáborban, majd megadásra szólították fel a bent tartózkodókat.

A palesztin beszámolók szerint rakétát is lőttek az épületre, majd tűzpárbaj alakult ki izraeli katonák és palesztin fegyveresek között, amelyben legkevesebb öten meghaltak.