Megdicsérte a pesti főispán a vármegye mentőit

2023.03.08. 19:47
Köszönetét fejezte ki a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat önkénteseinek a törökországi földrengés utáni mentésben való részvételükért Tarnai Richárd Pest vármegyei főispán, a területi védelmi bizottság elnöke szerdán a szolgálat szentendrei bázisán.

Tarnai Richárd a mindennapi mentéshez szükséges eszközöket, például hevedereket adott át a kutató-mentőknek. A közmédiának nyilatkozva kiemelte, hogy a csapat heroikus munkát végzett Törökországban − közölte az MTI. 

Úgy fogalmazott: fontos, hogy a szürke hétköznapokban végzett tevékenységük is figyelmet kapjon, hiszen az elmúlt évben is 154 mentésük volt. „Meg kell becsülnünk a munkájukat”, a mindennapok apró munkáját is, amit „mindannyiunk érdekében” végeznek − fűzte hozzá.

Tarnai Richárd elmondta, hogy a védelmi bizottság elnökeként szorosabb együttműködést kezdeményez a kutató-mentő szolgálattal. Azt kell feltérképezni, kidolgozni, hogyan tudják segíteni egymást − közölte.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat 2006-ban jött létre, jelenleg 38 ember dolgozik önkéntesként a szolgálatnál. A törökországi földrengés mentési munkálataihoz húsz emberük utazott el, négy mentőkutyával. Tizenhét embert találtak meg, közülük ötöt a csapat emelt ki a romok alól.