Magyar edzőtermekből és fürdőkből lopott egy szlovák férfi

2023.03.18. 10:35
Edzőtermekbe és fürdőkbe járt lopni egy 39 éves szlovák férfi Magyarországon. A szegedi rendőrök fővárosi búvóhelyén fogták el a gyanúsítottat.

A szinte az egész országban – Szegeden, Mórahalmon, Hódmezővásárhelyen, Komlón, Debrecenben, Szekszárdon, Mohácson, Dunaújvárosban, Pécsett, valamint a fővárosban – elkövetett bűncselekményekkel gyanúsított 39 éves szlovák állampolgárt a szegedi rendőrök 2023. március 16-án fogták el a Csongrád–Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Osztálya munkatársaival együttműködve – közölte honlapján a rendőrség.

A rajtaütéskor bűncselekményből származó tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le a rendőrök.

A szlovák férfi hónapok óta járta az országot, konditermeket, fürdőket látogatott, ahol öltözőszekrényeket tört fel, és az ott elhelyezett értékeket vitte magával. A Szegedi Rendőrkapitányság az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóságának támogatásával, országos koordináció keretében göngyölítette fel a szálakat.

A különös és többszörös visszaeső férfit összesen 35 bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg a szegedi nyomozók, de bűnlajstroma tovább bővülhet. A férfi egyelőre nem működik együtt a hatóságokkal, így vallomást sem tett. A Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatását – olvasható a közleményben.