18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Édesapja szerint úgy megégett az M1-es tömegbaleset áldozata, hogy csak az igazolványáról lehetett azonosítani

DLAPE20230311202
2023.03.20. 07:12
Az M1-es autópályán történt tömegbalesetben egy ember vesztette életét. A férfi édesapja újabb részleteket árult el a balesetről, többek között azt, hogy fia úgy megégett, hogy csak az igazolványáról lehetett azonosítani. Az eset Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesete volt.

Az M1-es autópályán történt balesetben több tucat ember megsérült, egy ember pedig meghalt. A 44 éves N. Ádám volt a baleset egyetlen halálos áldozata, aki Budapest egyik legjobb masszázsszalonját üzemeltette, thai feleségével több éve élt boldog házasságban. Négy gyermek édesapja volt.

A férfi holttestére a műszaki mentéskor egy kiégett kocsi alatt találtak rá. A Blikk felkereste a férfi édesapját, aki elárulta, hogy a baleset idején három unokája velük volt, az autóban csak a legkisebb, kétéves gyermek, a férfi és felesége utazott. 

A feleség elmondása szerint az ütközés után arra koncentrált, hogy a kisfiút kimentse, ami csak az ajtó kirúgásával ment. Vélhetően a nagy füsttől és portól nem látta férjét a nagy kavarodásban, így csak késő este értesült a halálhírről.

A megözvegyült asszonyt és a lábtörés miatt begipszelt végtagú gyermeket néhány nap után hazaengedték a kórházból, azóta a budapesti otthonukban próbálják feldolgozni a történteket.

A baleset estéjén csöngettek a rendőrök nálunk, majd közölték, hogy mi történt. A fiam úgy megégett, hogy csak az igazolványáról lehetett azonosítani. Nem lehetett felismerni Ádámot, az arca is összeégett. Ugyan a menyem zúzódásos sérülésekkel megúszta, de lelkileg ő is nagyon rosszul van

– mesélte az apa a lapnak.

Magyarország egyik legsúlyosabb balesete

Amint arról korábban már beszámoltunk, március 11-én harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion ütközött az M1-es autópályán, a fővárosból kifelé vezető oldalon. Magyarország egyik legsúlyosabb közúti közlekedési balesetében 40 ember sérült meg, akik közül egy ember meghalt.

A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki. A rendelkezésre álló adatok szerint azonban már 12 óra körül is volt egy baleset a térségben, így tudni lehetett, hogy a porátfúvás miatt járhatatlan az autópálya – az illetékes hatóságok mégsem tettek semmit.

Korábban az Indexnek a CLB biztosításialkusz-cég azt mondta: a magyar biztosítási szakma talán legbonyolultabb ügye lehet az M1-es autópályán szombaton történt tömegbaleset, az eset teljes körű feltárása, a felelősök felderítése miatt a kárrendezés akár hónapokig is eltarthat, a végén bírósági perek tucatjaira is számítani lehet.

(Borítókép: Lakatos Péter / MTI)