Meghalt Schmidt Csaba volt tatabányai polgármester

2023.03.20. 08:51
Életének 44. évében meghalt Schmidt Csaba volt tatabányai polgármester. A hírt felesége tette közzé a Facebookon.

Schmidt Csaba a Fidesz Komárom-Esztergom Megyei Területi Listájáról jutott be az Országgyűlésbe, 2014-ig volt a párt parlamenti képviselője. 2010-ben választották Tatabánya polgármesterévé.

Halálhírét felesége tette közzé hétfő reggel a Facebookon. 

Megemlékezett a jelenlegi polgármester is

Szűcsné Posztovics Ilona jelenlegi tatabányai polgármester – aki 2019-ben legyőzte Schmidt Csabát az önkormányzati választásokon – Léria Dipán Egyszer című versével búcsúzott elődjétől.

Székesfehérvár polgármestere már elbúcsúzott

Közösségi oldalán fejezte ki részvétét Schmidt Csaba családjának Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere.

Csabával jó kollégák voltunk, lendülettel és szeretettel vezette városát kilenc éven át, fájóan korai távozása nagy veszteség Tatabányának és politikai közösségünknek is!

– fogalmazott a városvezető.

Reagált a Fidesz is

Az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül reagált Schmidt Csaba halálhírére a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt közleményében úgy fogalmazott:

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség mély fájdalommal és megrendüléssel értesült Schmidt Csaba haláláról. Schmidt Csaba 2010-től kezdve négy éven át a Fidesz országgyűlési képviselője volt, 2010 és 2019 között Tatabánya polgármestere, majd a helyi Fidesz-frakciót vezette. A Fidesz osztozik a család fájdalmában.