Így fog kinézni Budapest az átalakulás után

Képernyőfotó 2023-03-24 - 17.46.14.png
2023.03.24. 18:28 Módosítva: 2023.03.24. 18:45
2030-ig teljesen megújul a főváros közlekedési hálózata, most látványterveken mutatjuk, hogyan fog kinézni Budapest. A főpolgármester szerint a cél az, hogy „visszatérjen az élet” az utcákra.

Amint arról az Index is beszámolt, a Főmterv elkészítette a népligeti csomópont átépítésének közlekedési alternatíváit bemutató tanulmánytervet, és a Nyugati téri felüljáró sorsa is megpecsételődött. Az uniós források felhasználásával a következő ciklusban jelentősen megújul a főváros közlekedési hálózata.

Karácsony Gergely főpolgármester pénteken Budapesten közölte: a cél az, hogy a jelenleg „városi autópályaként” működő utak közlekedési jelentősége megmaradjon, miközben a minőségi élettér kialakításával „visszatérjen az élet” az utcákra. A fejlesztéseket európai uniós forrásból – több ütemben – 2030-ig szeretnék megvalósítani.

chrome-capture-2023-2-24.png
Fotó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

Pikó András, Budapest VIII. kerületi polgármestere egy videót is megosztott az átalakuló Corvin-negyedről.

 A Corvin-negyedben megújul a Práter utca Futó és Szigony utca közötti szakasza, illetve a Tömő utca Leonardo da Vinci és Szigony utca közötti szakasza. A beruházás célja, hogy olyan utcák jöjjenek létre, ahol a gyalogosok biztonságban érzik magukat, és kényelmesebben tudnak eljutni egyik pontból a másikba. Ezért járdaszintre emelt csomópontokat és szélesebb járdákat alakítunk ki, fákat ültetünk, és a közvilágítás is megújul

– írta.

(Borítókép: A Nyugati tér látványterve. Fotó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal)