Eloltották a három napja keletkezett gyáli tüzet

2023.03.30. 21:35
Eloltották a lángokat Gyál külterületén, a Kőrösi úton, ahol még kedd délután gyulladt ki egy hulladékfeldolgozó telep – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján csütörtök este.

A tájékoztatás szerint egy körülbelül ezerkétszáz négyzetméter alapterületű üzemcsarnok egy részét érintette a tűz, az épület körül pedig ötezer négyzetméteren válogatásra váró, bálázott, vegyes hulladék égett.

Az oltásban a fővárosi, a monori, az érdi, a szentendrei és a dabasi hivatásos, a bicskei önkormányzati, a gyáli, a rózsadombi, az üllői, a délegyházi, a fóti, a gyömrői, az ecseri, a zuglói, a pilisszentiváni, a szentendrei, a kis-szigeti, a szigetmonostori, a sülysápi, a váci, a bicskei és a szigetújfalui önkéntes tűzoltók, valamint a budapesti Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület és a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei vettek részt.

A tűz oltását munkagépek is segítették.

A katasztrófavédelem jelezte: a fővárosi és a Komárom-Esztergom vármegyei mobil labor méréseket végzett a környéken. A tűzeset helyszínén csütörtök este már az utómunkálatokat végezték – áll a közleményben.